Program onsdag 4 augusti

Överblick onsdag 4 augusti, mer information hittar du genom att klicka på programpunkten och på facebook.com/cykeldagarna

Upplevelser Kristianstad

Kl 13.00 träffas vi på Stora Torg i Kristianstad för att gemensamt cykla till The Cape Trails – Kristianstads häftiga pumptrackbana!
 
Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson hälsar välkomna tillsammans med Studiefrämjandets Mari Graneskog och Ida Qvarnström.

The Cape Trails är stället som håller världsklass för dig som vill köra BMX/MTB/dirtpark och vi bjuds på trixuppvisningar och berättelse om själ och hjärta bakom Trails.
Vill och vågar du testa? Ta med dig cyklen, en BMX eller en MTB (utan alltför rejäla däck).
 

Läs mer HÄR 

Stadsrundan tar oss först inom Kristianstad, Nosaby och till Hammar där vi tar ett historiskt stopp vid Hammarshus med guidning av Per Frankenius. Vidare cyklar vi till ett besök på lägsta punkten och vackra Ekenabben.

Läs mer HÄR 

Kristianstad konsthall och Järnvägsmuseet Kristianstad bjuder tillsammans in till en konstguidning på cykel. Två startgrupper, kl 13.30 och kl 14.30

Föranmälan till 0446201901, 0707841901 elller jarnvagsmuseet@regionmuseet.se

Läs mer HÄR 

Lös Kristianstads mordmysterium runt Råbelövssjön! Öppet kl 9-22 varje cykeldag.

Läs mer HÄR

Varför bygga en stad i ett träsk? Hur överlevde man i 1600-talets Kristianstad?
 
Lyssna arkeolog Fredrik Larsson som berättar om människors resa från ödeläggelse och träskmarker till en lugn oas i staden. 
 
Samling på Stora Torg, Kristianstad kl 14.00, gratis. 
 
Läs mer HÄR

Femdagarsevent på Yintorp, Arkelstorp med yoga, övernattning, spabad och massage.

Läs mer HÄR

Leta checkpoint på cykel! Alla cykelcheckpoints är gulmarkerade och de finns utspridda över hela kommunen. Ladda ner appen, spana in en runda och upptäck smultronställen i Kristianstad! 

Läs mer HÄR 

Upplevelser Bromölla

Kombinera cykel- och kanotäventyr med Wetlandi på Ivösjön!

Läs mer HÄR

25 – års jubileum i samband med Cykeldagarna – ta en cykelhjälmsselfie på Ivöklack och bli bjuden på fika! Öppet 12-17. 

Läs mer HÄR

Cykelorientering med fotokontroller runt Bromölla och Sölvesborg.

Med hjälp av karta cykelorienterar du till en kontollpunkt och därifrån ska du kunna se ett motiv som finns bland fotona. Det finns ett foto som passar till varje kontrollpunkt.

Karta finns att köpa på Kulturpunkten i Bromölla och Medborgarkontoret i Sölvesborg. 

Läs mer HÄR 

Upplevelser Sölvesborg

Prova på att ge dig ut längs häftiga stigar tillsammans med en guide, välj mellan kl 10 eller kl 14.

Läs mer HÄR 

Guidad MTB-tur på några av Listerlandets bästa stigar, för dig som har cyklat lite på stigar tidigare. Kl 18-20.

Läs mer HÄR 

Passa på att ta en rejäl cykeltur på Sydostleden mellan Kristianstad och Sölvesborg – var med på digital tipsrunda och vinn en fin kylväska!

Läs mer HÄR 

Hemesterturen är en tävling för turister och invånare ska upptäcka hela kommunen, samtidigt som man gör en rolig aktivitet med vänner och familj. 

Varje foto har en bokstav som ska matchas ihop med rätt nummer på kartan. De 21 platserna ligger i anslutning till olika besöksmål, så som caféer, butiker, restauranger, gårdsbutiker eller andra besöksanläggningar. 

På kartan har vi ritat ut en föreslagen rutt som kan ses som ett stöd, men självklart kan man välja andra vägar till målet. Tävlingsunderlaget finns att hämta på Sölvesborgs Turistbyrå. 

Läs mer HÄR